MEHMET KURUKCU

Ad Soyad :MEHMET KURUKCU
ÖZGEÇMİŞ

Mehmet KURUKCU  Kimdir ?

1978 yılında Van’ın Erçek Beldesinde doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Erçek’te Lise Eğitimini de Van Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı ve Anadolu Üniversitesi Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı Bölümünü okudu. 1999 ile 2000 yılları arasında İstanbul ve Kıbrıs’ta vatani görevini tamamladı. 2004 ile 2010 yılları arasında SHP Erçek Belde Başkanlığı görevinde bulundu.

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisine davet edildi 2011 yılı itibariyle CHP Van İl Yönetim Kurulu Üyesi olup Van CHP İl Başkan Yardımcılığı yaptı. İl başkan yardımcılığı döneminde bile Yeni Van gazetesinin düzenlemiş olduğu proğramda Van da 2011 yılının en başarılı ve en genç siyasetçi ödülünü de aldı. 30 Mart 2014 seçimlerinde aday olmak için parti yöneticiliğinden istifa edip CHP Van İpekyolu Belediye Başkan adayı oldu. Ancak Kurukcu CHP Genel Merkez ve MYK kararıyla İpekyolu Belediye Başkanı adaylığından alınıp CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. 2014 Yerel Seçiminde CHP’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimden sonra CHP Genel merkez ve MYK talimatıyla  CHP Van İpekyolu ilçe başkanlığına atandı 2 yıl boyunca 31 ilimizden büyük olan İpekyolu ilçe başkanlığı görevini başarılarla tamamlayıp akabinde görevinde istifa edip  1 KASIM 2015 erken seçimlerinde CHP Van Milletvekili adayı oldu.

Sonrasında 23.12.2015 tarihinde yapılan CHP Van olağan il kongresinde il başkan adayı oldu rakibi ile girdiği seçimi 1 oy farkla kazanarak o gün  CHP nin en genç seçilen başkanı olarak CHP Van il başkanı oldu 24.12.1017 tarihinde 2.defa güven tazeledi 24 haziran seçimlerinde il başkanlığından istifa edip Genel merkez tarafından CHP Van 1.sıra milletvekili adayı gösterildi başarılı çalışmalara imza attı ve o süreçte Van da Cumhurbaşkanı mitingi gerçekleştirdi partisinin önceki seçimlerdeki oylarını ikiye katladı ancak seçilemedi ve seçimler sonrası Genel merkez kararı ile CHP Van il başkanlığı görevine geri döndü ve halen il başkanlığı görevinde olan Kurukcu ilk üç yıllık il başkanlığında başta  CHP Genel Başkanını MYK sını 81 il başkanları olmak üzere ayrı ayrı 32 heyeti Vana getirdi. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisinin 33.34.35.36. Olağan ve 18. ile 19.Olağanüstü kurultaylarında kurultay delegeliği yaptı.

Siyasi çalışmaların yanı sıra mesleği işadamı olan ve ticaretle de uğraşan Kurukcu Eczane,Galeri,Emlak, Ayakkabı ve  inşaat sektörlerinde halen ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Mesleği işadamı...

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu

CHPnet